Interview

Alain van der Velden

Alain is één van onze mechaniekers met jarenlange ervaring in de wielersport. Hij weet precies hoe elke fiets in elkaar zit. Zijn werk in de fietsenhandel en het wielrennen op professioneel niveau hebben hem veel gebracht.

“Hij was in de jaren 80 een van de beste wielrenners ter wereld: mijn vader Johan van der Velde. Voor mij was hij de reden om ook de beste te worden. Dus zo ben ik ooit begonnen met fietsen. Ik begon toen ik 12 jaar was met wedstrijden rijden bij de jeugd. Op een bepaald moment word je amateur en moet je jezelf gaan bewijzen door zo ver mogelijk te komen. Ik kwam bij fietsploeg Van Vliet-EBH Advocaten, waarbij ik de kans kreeg om in Italië te fietsen. Daar heb ik 6 jaar lang op professioneel niveau gefietst bij onder andere Acqua e Sapone. Ik heb een mooie carrière gehad, waarbij ik het uiterste eruit heb gehaald.

 

Na mijn professionele carrière ging ik werken in een fietsenhandel. Dat was de meest logische nieuwe route voor mij; toen ik 16 was, werkte ik namelijk al eens in een fietswinkel. Ik vind het fijn om mensen persoonlijk advies te kunnen geven bij de aankoop van een nieuwe fiets. Bij Veloz vinden we het belangrijk dat iedereen op een persoonlijk niveau geholpen wordt, waardoor ze echt alles uit hun fiets kunnen halen.

“Ik rijd zelf op een Cervélo S5. Deze fiets vind ik esthetisch het mooiste en het rijdt ook nog eens lekker.”

Dat ik niet meer op professioneel niveau fiets, betekent niet dat ik ben gestopt met fietsen. Nog steeds fiets ik een aantal keer per week op de racefiets. Stan – mijn collega bij Veloz – en ik rijden vaak mee met TC Bredania. Veloz is hoofdsponsor van de tourclub, waardoor zij twee keer per week hun fietstocht starten vanuit de winkel van Veloz.

 

Mijn grootste tip voor fietsers is om altijd goed voorbereid op pad te gaan. Dus zorg ervoor dat je fiets goed onderhouden is en je alles bij je hebt voor onderweg zoals de juiste voeding. Zo haal jij het beste uit jouw avontuur.”

Waarom kies jij voor Veloz

vakbekwame mechaniekers

Jouw fiets is in goede handen bij onze professionele mechaniekers. Omdat zij zelf in het peloton hebben meegereden, weten zij precies wat belangrijk is.

Topniveau onderhoudsmiddelen

Alleen het beste voor jou natuurlijk! Wij werken met onderhoudsmiddelen die ook door de professionele wielrenclubs gebruikt worden.

Reparaties op korte termijn

Jouw fiets verdient de beste zorg, en dat is precies wat wij bieden. Met welke vraag je ook komt: wij verzorgen onze reparaties zo snel mogelijk. Zodat jij snel de weg weer op kunt!

Centrale locatie

Veloz ligt centraal in Breda en is zowel met de auto als met de fiets goed bereikbaar. Wel zo makkelijk!

Duidelijke en snelle communicatie

Zowel online als straks in onze winkels, staan we je goed, duidelijk en transparant te woord. Een hoog hospitaly-niveau en gastvrijheid staan bij ons centraal.

Premium selectie fietsen en onderdelen

Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen en bieden de beste fietsen aan. Natuurlijk al door ons getest en snel voor jou geregeld!