voor optimale prestaties

Bikefitting

Wat is bikefitting
Hoe werkt het?
Voordelen van bikefitting
Cyclefit
Bezoek onze winkel

Bikefitting, de naam zegt het al: wij ‘bouwen’ de ideale fiets voor jou, zodat jij zo aerodynamisch, maar ook zo comfortabel mogelijk zit. Het is een service die ervoor zorgt dat je fiets perfect past bij jouw lichaamsbouw en rijstijl. Bij Veloz begrijpen we dat jouw avontuur niet alleen gaat om de kwaliteit van je bike, maar ook om hoe goed deze is afgestemd op jouw lichaam. Veloz bepaalt op basis van deze bikefitting de juiste maten van de fiets, cranck en stuurpennen en zorgt ervoor dat jij jouw avontuur optimaal beleeft. 

Wat is bikefitting

Bikefitting is een gedetailleerd proces waarbij onze ervaren mechaniekers je fietspositie optimaliseren om comfort, prestaties en efficiëntie te verbeteren. Door middel van nauwkeurige metingen zorgen we ervoor dat elk component van je fiets – van zadelhoogte tot stuurafstand – perfect is afgestemd op jou.

 

Wij werken met Cyclefit voor het uitvoeren van de bikefitting. Dat doen we met een meet kubus: dé toolkit voor het correct opmeten van de 6 lichaamsmaten die nodig zijn in het Cyclefit meetsysteem.

Hoe werkt het

1. jouw fietsdoelen

We beginnen met een grondige bespreking van je fietsdoelen, eventuele problemen of pijntjes die je ervaart tijdens het fietsen en je fysieke conditie.

2. Fysieke evaluatie

Onze vakmensen voeren daarna een uitgebreide fysieke evaluatie uit om je flexibiliteit, mobiliteit en lichaamsbouw te beoordelen. Bij onze statische fietsmeting houden we bijvoorbeeld rekening met de lengte van je bovenbenen, romp en armen.

3. de perfecte pasvorm

Op basis van deze gegevens passen we je fiets aan om een perfecte pasvorm te garanderen, inclusief aanpassingen aan zadelhoogte, stuurhoogte, stuurafstand en schoenplaatjes.

4. Stap op de fiets voor een testrit

Na de aanpassingen nodigen we je uit voor een testrit, waarbij we eventuele laatste aanpassingen aanbrengen om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met je nieuwe fietspositie.

Voordelen van bikefitting bij veloz​

Een goede fietspositie vermindert de kans op pijntjes en blessures tijdens het fietsen, waardoor je langer en zonder ongemak kunt genieten van je rit. Door je fiets perfect af te stemmen op je lichaam, maximaliseer je je krachtoverdracht en efficiëntie, wat voor snellere tijden en betere prestaties zorgt.

Bij Veloz geloven we in maatwerk. Elke bikefitting-sessie wordt volledig aangepast aan jouw specifieke behoeften en doelen, zodat je de best mogelijke fietservaring krijgt. En heb je eenmaal een goede fit, dan profiteer je jaren van jouw bikefitting. Je investering in een goede fietspositie betaalt zich terug elke keer dat je op je fiets stapt.

De slimme keuze

dé meettool

De toolkit van Cyclefit - de meetkubus - zorgt voor het perfect opmeten van de 6 lichaamsmaten die nodig zijn om jou zo goed mogelijk in het zadel te krijgen.

volledig afgestemd op jou

Met bikefitting zorg je ervoor dat jouw fiets perfect past bij jouw lichaamsbouw en rijstijl, zodat jij jouw avontuur optimaal kunt aangaan.

Echte vakmensen aan het werk

Onze mechaniekers hebben zelf jarenlang professioneel in het zadel gezeten en weten dus hoe belangrijk bikefitting is voor fanatieke fietsers.

voor Een optimale prestatie kom je langs bij veloz

Klaar om je fietservaring naar een hoger niveau te tillen? Maak vandaag nog een afspraak bij Veloz voor een professionele bikefitting en ervaar het verschil. Met jouw nieuwe ride haal je alles uit jouw avontuur!


Bezoek ons: Wilhelminapark 25 Breda